2021 m. gruodžio 9 d., ketvirtadienis

Keksas su grikių miltais

 

Reikės:

3 kiaušinių
200 g cukraus
125 g kvietinių miltų
125 g grikių miltų
200 g grietinės
1 a.š. sodos
100 g sviesto

    Kiaušinius išplakti su cukrumi. Sviestą išlydyti. Grietinę sumaišyti su soda ir įmaišyti į kiaušinių plakinį. Suberti abiejų rūšių miltus, galiausiai įmaišyti pravėsusį sviestą. Masę gerai išmaišome. Tešla gaunasi labai tirštos grietinės konsistencijos.
    Naudoju formą su skyle, nes tokioje formoje geriausiai iškepa šis pyragas. Tešlą pilame į kepimo formą. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių ir kepame 50min. Laiką ir kaitrą reiktų reguliuotis pagal savo orkaitę.
    Fantastiškai skanus pyragas, nespėja atvėsti, o pusė būna pradingusi pilvuose. :)



Komentarų nėra: