2010 m. vasario 22 d., pirmadienis

Kepta višta su šalavijais



Reikės:

1 vidutinio dydžio viščiukas
12 šviežių šalavijo lapelių
2 didelės perspaustos česnako skiltelės
2 v. š. aliejaus
2 v. š. balzamo acto
1/2 a. š. cukraus
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų


Orkaitę įkaitinti iki 180º C. Viščiuką nuplauti ir nusausinti. Pirštais atsargiai atskirti odą nuo krūtinėlės ir šlaunelių. Po oda pakišti kelis šalavijo lapelius ir smulkinto česnako ir tolygiai paskirstyti. Likusius šalavijus ir česnakus sudėti į viščiuko vidų. Nedideliame inde sumaišyti aliejų, actą, cukrų, druską ir pipirus. Šiuo mišinius aptepti viščiuką, o likutį supilti į vidų. Dėti viščiuką krūtinėle viršun ant skardos.
Kepti kartais apšlakstant susidariusiomis sultimis apie 1,5 val.
Išimti viščiuką iš orkaitės ir uždengti folija. Po 5 – 10 min. galima pjaustyti ir patiekti.

P.S. Mano viščiukas buvo free range:) todėl buvo labai didelis, kepiau beveik 2 valandas.

Šaltinis: Sonatinos receptai

4 komentarai:

Laima rašė...

Kepa dabar... :) Tiesa, gaminu šlauneles, o ne visą viščiuką ir tikiuosi, kad bus skanu. :) Kepu rankovėje, tuoj praplėšiu, kad apskrustų... :)

Meta rašė...

Ar skaniai gavosi?:)

Laima rašė...

Galėjau dar 10 min. pakepti. Skanu, bet kitą kartą įtrinčiau pačias kulšeles druska ir pipirais ir padažo daryčiau daugiau. Kulšelėms paėmiau po 1 šaukštą acto ir aliejaus. Padažas gaunasi labai gardus, šalavijai labai tinka. :)

Meta rašė...

Smagu, kad patiko.:)