2016 m. sausio 22 d., penktadienis

Apelsinų keksas

Reikės:

3 apelsinų sulčių (~180 ml)
1 v.š. apelsinų žievelių
180 ml riebios grietinėlės
1 v.š. vanilinio cukraus
~300 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
120 g sviesto
150+50 g cukraus
2 dideli kiaušiniai

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
Pirmiausia išsispaudžiame apelsinų sultis. 60 g sulčių sumaišome su grietinėle, likusias 120g padedame į šoną, iš jų virsime sirupą.
Kiaušinius išsukame su 150 g cukraus ir vaniliniu cukrumi, dedame sviestą ir gerai išsukame (aš sviestą išlydau atskirame puodelyje, kad lengviau būtu išmaišyti). Pilame sultis sumaišytas su grietinėle ir gerai permaišome, sudedame tarkuotas žieveles.
Galiausiai suberiame miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
Pailgą kepimo formą ištepame sviestu, pabarstome miltais, supilame tešlą.
Kepame orkaitėje apie 60min.
Kol kepa pyragas - pasiruošiame sirupą. Sultis sumaišome su likusiu 50g cukraus ir kaitiname apie 15min. Recepto šaltinyje rašoma, kad 3min, bet man jis pasirodė per skystas, todėl kaitinau ilgiau.
Iškepusį pyragą, maždaug po 10-15min. subadome dantų krapštuku ir sulaistome pasiruoštu sirupu, šiek tiek sirupo pasiliekame šonų sulaistymui. Dar po kelių minučių subadome šonus ir taip pat sulaistome likusiu sirupu.

Šį keksą galima laikyti šaldytuve apie 5 paras.
Labai skanus keksas!

P.S. Vietoj apelsinų galima naudoti mandarinus.

Adaptuota pagal: https://www.bloglovin.com/


Komentarų nėra: