Reikės:
2 didesnių burokėlių
1 v. š. alyvuogių aliejaus
1 v. š. balzamo acto
¼ a. š. garstyčių
1 česnako skiltelės, nuluptos įvairių salotų lapų
250 g konservuotų avinžirnių, nuskalautų ir nuvarvintų
100 g fetos sūrio
Burokėlius nuplauti, suvynioti į foliją ir kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą, kol burokėliai suminkštės.
Burokėlius ataušinti folijoje, nulupti ir supjaustyti nedideliais kubeliais.
Aliejų gerai išmaišyti su actu ir garstyčiomis, įmesti smulkintą česnako skiltelę, uždengti ir palaikyti mažiausiai 15 minučių, prieš pilant užpilą ant salotų, česnaką išimti.
Salotas sudėti į lėkštę, ant virašaus sudėti burokėlius, avinžirnius, apšlakstyti padažu, galiausiai uždėti smulkintą fetą. Pabarstyti šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir druska.
Labai skanios salotos.
Šaltinis: Sonatinos receptai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą