2009 m. rugpjūčio 15 d., šeštadienis

Duona su svogūnais

Kolegė atsinešė į darbą labai skanios duonos su svogūnais, pagalvojau kuo aš prastesnė už mamą Maximą ir išsikepiau pati.:)



Reikės:
300 g kvietinių miltų
20 g šviežių mielių
1/4 a.š. druskos
1 a.š. cukraus
3 v.š. alyvuogių aliejaus
180-200 ml šilto vandens
petražolės šakelės
1/4 svogūno


Mieles ištrinu su cukrumi, sumaišau su 1/2 stiklinės vandens. Jei naudosite sausas mieles, t.y. 1+1/4 a.š. reiktų palaukti 10 min., kol suputos, nes jeigu nesuputos vadinasi mielės neaktyvios ir visas kepinys Jums neiškils. Vėliau suberiam miltus su druska ir viską išmaišome, galiausiai supilu likusį vandenį (dar 1/2 stiklinės). Minkau apie 15 min. iki elastingos masės. Suformuoju rutuliuką ir dedu į aliejumi pateptą dubenį. Taip palieku apie 1h kol pakyla. Po 1h įminkau alyvuogių aliejų, smulkintas petražoles ir tarkuotą svogūną (tarkavau su burokine tarką, bet kitą kartą turbūt tarkuočiau su dar smulkesne. Ir vėl suformuoju kamuoliuką, palieku dar 20-30 min., kad pakiltų.
Įkaitinu orkaitę iki 200 laipsnių ir kepu apie 10 min., vėliau sumažinu temperatūrą iki 180 laipsnių ir dar kepu 15-20 min., kol gražiai paruduoja. Aš kepiau 20 min.
Atvėsinu ant grotelių.



Labai skani duona.:)

Komentarų nėra: