2009 m. rugpjūčio 21 d., penktadienis

Kaukazo slyvaičių uogienė

Galvojau, kad niekada nevirsiu iš šių slyvaičių uogienės. Jas laikiau prasčiausia uoga. Bet kaip sakoma niekada nespjauk. Ačiū Neringai, kuri mane įkvėpė nenurašyti šių uogų.
Kadangi uogos nebuvo itin aukštos kokybės nenorėjau gadinti migdolų, todėl išbandžiau šiek tiek kitokį receptą.


Reikės:
1 kg slyvaičių be kauliukų
250 g cukraus
1 v.š. cinamono
1/2 citrinos sulčių
1 v.š. vanilinio cukraus


Slyvaites užpyliau cukrumi ir palikau 24 h (na taip gavosi, kad vakare užpyliau ir tik kitą vakarą viriau, šiaip užtektų 4h).
Užvirinau, apibarsčiau cinamonu, vaniliniu cukrumi, citrinos sultimis. Pavirinau apie 15-20 min., supilsčiau į stiklainiukus, apverčiau ir palaikiau, kad atvėstų.
Dar neragavau, bet manau, kad turėjo gautis neblogai.

Šaltinis: thibeaultstable

Komentarų nėra: