2009 m. rugpjūčio 10 d., pirmadienis

Itališkos bandelės



Reikės:

450 g kvietinių miltų
28 g mielių
2 a. š. druskos
1 a. š. cukraus
1 v. š. aliejaus
300 ml šilto vandens
kukurūzų ar ryžių miltų


Mieles ir cukrų ištirpinti šiltame vandenyje. Dalimis beriant miltus užminkyti labai minkštą elastingą tešlą, galiausiai įbėrus druską ir supylus aliejų, kruopščiai minkyti 10 – 15 min. Dėti tešlą į aliejumi pateptą dubenį, uždengti plėvele ir šiltai kildinti 40 min.
Padalinti tešlą į 12 dalių ir suformuoti bandeles. Dėti bandeles į kepimo popieriumi išklotą skardą, viršų pabarstyti kukurūzų ar ryžių miltais, pridengti ir dar kildinti 30 min.
Ant iki 230º C įkaitintos orkaitės dugno padėti indą su karštu vandeniu. Kepti bandeles 5 – 6 min., tada temperatūrą sumažinti iki 200º C ir dar kepti 10 min., kol gražiai pagels.
Šį kartą kepiau bandeles su 280 g rupių ir 170 g baltų kvietinių miltų. Labai skanios minkštos bandelės. Esu bandžiusi dėti ir daugiau miltų, nes tešla gaunasi pakankamai tąsi. Bet vis gi dedant mažiau miltų, t.y. 450 g gaunasi labai skanios minkštos bandelės.
Šaltinis: Sonatinos receptai

Komentarų nėra: