2009 m. rugpjūčio 23 d., sekmadienis

Marinuotos cukinijos

Jeigu galima marinuoti agurkus, kodėl nebūtu galima marinuoti cukinijų.:)
Pabandžiau pagaminti pagal šį receptą, o skonį išbandysiu šiek tiek vėliau.



Reikės:
2 puodelių kubeliais pjaustytų cukinijų
1/2 svogūno
1 puodelis vandens
1/2 puodelio acto
1/2 puodelio cukraus
1 a.š. druskos
1/2 a.š. sausų garstyčių
1/2 a.š. ciberžolės
1/2 a.š. imbiero


Pasiruošiau švarius, sterilizuotus stiklainius.
Puode sumaišiau vandenį, cukrų, actą, druską, garstyčias (aš nenaudojau, nes neturėjau), ciberžolę ir imbierą. Pakaitinau tirpalą, kol ištirpo cukrus.
Į stiklainius sudėjau pjaustytą cukiniją ir svogūnus, užpyliau paruoštu skysčiu.
Stiklainius sustačiau į rankšluosčiu išklotą puodą, pripyliau vandens ir pakaitinau apie 20 min.
Užsukau dangteliais, kuriuos iš vidaus išvaliau spiritu. Apverčiau ir palikau, kad atvėstų.
Spalva graži, žiūrėsim kaip bus skonis.:)

Komentarų nėra: