2016 m. balandžio 8 d., penktadienis

Migdolų sviestas





Reikės:

200 g migdolų

   Taip, reikės tik migdolų ir daugiau nieko, nors yra receptų kur rekomenduoja malti su trupučiu riebalų, tačiau aš nenaudojau.
    Pradedam nuo to, kad migdolus paskrudiname keptuvėje, atvėsusius riešutus sudedam į kombaino smulkintuvą ir pradedame malti. Migdolai pradžioje virsta į rupius miltus, vėliau, kai išsiskiria riešutų aliejus masė darosi vis drėgnesnė. Malame apie 15-20min., su pertraukomis, kad masė neperkaistų. 
    Sviestas yra paruoštas, kai jo konsistencija pasidaro panaši į grietinės. Galima pasaldinti - aš gaminau visiškai natūralų. Skrudinti nėra būtina, bet paskrudintų riešutų sviestas daug skanesnis.


  Labai skanu su skrudinta duona ar bananais. Panaudojimas gana platus nuo valgymo šaukšteliais iki sausainių kepimo.
  Skanaus!


Komentarų nėra: