2009 m. liepos 2 d., ketvirtadienis

Faršo-sorų sriuba

Kinijoje sorų kruopos buvo auginamos daug šimtmečių prieš mūsų erą ir buvo svarbiausias valgis iki tol, kol nepaplito ryžiai.
Jose yra 81 % krakmolo, 12 % baltymų, 3,5 % riebalų, 1% ląstelienos, mineralinių medžiagų, vitamino B1. Sorose daugiau nei kitose kruopose yra kalio druskų, kurios svarbios širdies veiklai. Kaip dietinis valgis birios sorų košės rekomenduojamos sergant širdies ir kraujagyslių ligomis, ateroskleroze ir nuolatinių vidurių užkietėjimu. Tikrai labai skani ir soti sriubytė.

Reikės:

Sultinio
Saujos sorų kruopų
200g faršo
2 bulvių
1 morkos
1 svogūno
1 nedidelės cukinijos
druskos
prieskonių


Išverdu iš vištienos nugarėlės sultinį. Sudedu šiek tiek pamirkytas sorų kruopas, paverdu, tada dedu supjaustytą svogūną, tarkuotą morką ir bulves. Verdu apie 30-40 min. Prieš pabaigą suberiu prieskonius ir druską, galiausiai sudedu pjaustytą cukiniją. Po cukinijos įdėjimo verdu apie 5min., kad cukinija būtu dar traški. Valgome su grietine arba be jos.
Skanaus

Komentarų nėra: