2009 m. liepos 15 d., trečiadienis

Conchiglioni makaronai su aštriu padažu



Makaronams reikės:

250 g conchiglioni makaronų (didelių kriauklių)
1,5 pakelio varškės (aš ėmiau 1 pakelį ir buvo permažai)
šlakelis pieno varškės masei praskiesti
ryšelis svogūnų laiškų
druskos pipirų

Padažui:

2 vidutinio didumo svogūnų
2 skiltelės česnako
1 morka
skardinė konservuotų pomidorų
1/2 čili pipiriuko
1/2 raudona paprika
1/2 geltona paprika
1/2 žalia paprika
druskos
pipirų

Makaronus išvirdu pasūdytame vandenyje, viriau apie 10 min. Nukošti ir palikti, kad šiek tiek pravėstų.

Tuo tarpu indelyje sutrinu varškę su šlakeliu pieno, įberiu druskos, pipirų bei sudedu pjaustytus svogūnų laiškus. Viską permaišau ir įdarau pravėsusius makaronus. Kadangi buvo permažai įdaro negalėjau pilnai įdaryti makaronų, kitą kartą darysiu iš didesnio varškės kiekio. Įdarytus makaronus sudedam į kepimo indą.

Kadangi mano orkaitė dujinė makaronus pašovei vos pradėjus troškintis padažui.

Pasidarom daržovių padažą. Svogūną supjaustyti smulkiais kubeliais, morką sutarkuoti ir pakepinti ant aliejaus, įspausti česnako skilteles bei sudėti smulkiai pjaustytas paprikas, viską apkepinus sudėti konservuotus pomidorus su čili pipiriuku ir viską patroškinti apie 10-15 min. Baigiant troškintis daržovėms suberti druską bei pipirus.

Padažą supyliau ant apkeptų makaronų ir dar pakepiau orkaitėje apie 5min.

Recepto šaltinis: neringos blogas

Komentarų nėra: