2009 m. liepos 19 d., sekmadienis

Baklažanai su sezamo sėklomis


Reikės:
1 didelio baklažano
200-250g faršo
2 skiltelių česnako
kelių v.š. sezamo sėklų
apie 2 a.š. natūralaus medaus
apie 70 ml. (1/2 buteliuko) sojos padažo
1 a.š. čili pipirų miltelių
1/2 v.š. bulvių krakmolo
aliejaus
druskos
pipirų


Baklažaną supjaustome kubeliais (galima ir juostelėmis, bet kadangi dėjau faršo tai norėjosi mažesnių gabalėlių), užbarstome šiek tiek druskos ir paliekame apie 20 min. Po to nuplauname po tekančia vandens srove, nusausiname ir pakepiname ant keptuvės su šlakeliu aliejaus. Kitoje keptuvėje taip pat ant šlakelio aliejaus pakepiname jautienos faršą (aš naudojau šeimininkių 1/2 kiaulienos, 1/2 jautienos). Faršą reiktų pakepinti ant stiprios ugnies, kad jis gražiai ir skaniai apskrustų, įberti pagal skonį druskos bei pipirų (tik nepersūdyti, nes padažas bus su soja, aš nebėriau druskos beveik iš viso ir tai man gavosi sūrokai). Kol baklažanai kepa pasigaminame padažą. Visus produktus skirtus padažui (medų, sojos padažą, čili miltelius) rašiau apytiksliai, nes kiekvienas pasidaro pagal savo skonio receptorius, tiksliai nežinau kiek dėjau, nes maišydama produktus vis ragavau ir gaminau mums skaniausią padažiuką. Taigi, visus produktus sumaišome iki vienalytės masės. Kai šiek tiek apkepa baklažanai įspaudžiame česnako skilteles ir vėl kepiname ant vidutinės ugnies. Baigiant kepti suberiame sezamo sėklas bei apkepintą faršą. Vėliau supilame padažą, šiek tiek patroškiname ir baigiant troškintis supilame nedideliam šalto vandens kiekyje išmaišytą bulvių krakmolą. Greitai viską išmaišome, pakaitiname ir išjungiame.
Patiekiame su ryžiais, apibarstytais ryžių prieksoniais. Prieš patiekiant galima užbarstyti ant viršaus sezamo sėklų dėl kontrasto (aš nebarsčiau).
Šaltinis: Neringos blogas

Komentarų nėra: