2009 m. liepos 29 d., trečiadienis

Ratatouille (la troškinys)



Labai paprastas ir lengvai pagaminamas troškinys. Užtrunki tik tiek kol supjaustai daržoves, visa kita pasidaro savaime.:)

Reikės:
500 g cukinijos
500 g baklažanų
500 g pomidorų
2 raudonieji svogūnai
4 skiltelės česnako
50 g sviesto
džiovintų Provanso žolelių mišinio (baziliko, raudonėlio, dašio, rozmarino, čiobrelio)
kelių petražolių šakelių
druskos, šviežiai maltų piprų


Cukiniją, baklažaną ir pomidorus, nuplauti ir supjaustyti stambiais griežinėliais ar kubeliais. Baklažanus apiberti druska ir palaikyti apie 20 - 30 min, gerai nuplauti. Nulupti svogūnus ir kiekvieną jų padalinti į 8 stambias, lygias dalis. Puode ištirpinti sviestą, vos vos pakepinti svogūnus, sluoksniais dėti cukinijas, baklažanus ir pomidorus. Tarp sluoksnių dėti sutrintas česnako skilteles ir petražolių šakeles. Kartoti kol daržovės pasibaigs. Pabarstyti džiovintų žolelių mišiniu ir druska bei pipirais. Uždengti ir virti ant labai mažos ugnies, kol daržovės suminkštės - apie 1 -1,5 val. Paragaukite, jei trūksta prieskonių, įdėkite dar ir nepagailėkite dar kokios saujos šviežių bazilikų arba petražolių. Leisti atvėsti ir patiekti po 20 min. Valgomas tiek karštas, tiek šaltas.
Aš troškinau 1h, nes gaminau gana vėlai.
Šaltinis: Eglės blogas

Komentarų nėra: