2009 m. liepos 23 d., ketvirtadienis

Bulvių - cukinijų apkepas


Kadangi gavome iš uošvių didelę, didelę cukiniją, tai manau, kad šios savaitės pagrindinis produktas bus ji. Na jei ne pagrindinis, tai bent jau visur kur galėsiu ten įdėsiu.:) Man labai skani daržovė. Anksčiau jos nemėgdavau, nes nesugalvodavau ką galima padaryti. Iš mano ekperimentų išvada tokia, cukinijos svarbiausia neperkepint ar nepervirti. Nes ištyšta ir praranda puse savo skonio.

Reikės:
1,4kg nuskustų bulvių
1 cukinija (apie 250-300g)
1 svogūnas
350 ml pieno
200 ml grietinėlės
2 skiltelės česnako
1 1/4 a.š. druskos
muskato riešuto
50 g sviesto


Su kombainu smulkiai supjausčiau bulves. Galima žinoma ir su rankom, bet daug greičiau ir ploniau gaunasi kombaino pagalba. Taip pat supjaustome svogūną. Viską sudedame į puodą užpilame pienu, grietinėle ir užberiame druskos. Dedame ant viryklės užviriname, tada primažiname ugnį ir paverdame apie 15 min.
Orkaitę įkaitinti iki 220 laipsnių. Ištepti kepimo formą sviestu. Tuo pačiu komabinu sutarkuoju juostelėmis cukiniją. Ir sluoksniuoju: ant dugno dedu apvirtas bulves, ant jų dedu perspaustas česnako galvutes, po to dedu cukinijas ir ant viršaus vėl bulves. Supilu likusį padažą iš puodo, užbarstau muskato riešuto ir pašaunu į orkaitę. Kadangi vis dar kepu savo dujinėje orkaitėje ir niekaip neprisiruošiu jau kepti naujoje elektrinėje, tai kepiau gana ilgai apie 50min. Elektrinėje turbūt būtu užtekę 25-30min.
Gavosi labai, labai skaniai.

Šaltinis: notquitenigella blogas

Komentarų nėra: