2016 m. balandžio 21 d., ketvirtadienis

Slyvų pyragas be miltų

Tai nuostabus desertas be glitimo.




Reikės:

Įdarui:

500 g šviežių arba šaldytų slyvų
80 g rudojo drėgnojo cukraus
3 v.š. kukurūzų krakmolo
1 a.š. cinamono
Žiupsnelio maltų gvazdikėlių

Pyrago viršus:

150 g smulkintų migdolų
80 g rudojo drėgnojo cukraus
½ a.š. malto imbiero
1 ½ a.š. malto cinamono
Žiupsnelio druskos
4 v.š. kokosų aliejaus
2 v.š. migdolų pieno (arba įprasto pieno)


Orkaitę įkaitinti iki 175 laipsnių. Pirmiausia sumaišome visus produktus skirtus įdarui, juos sudedame į 22-24cm skersmens kepimo formą.
Sumaišome visus produktus skirtus pyrago viršui, išskyrus kokosų aliejų ir pieną. Aliejų su pienu išmaišome atskirame indelyje, galiausiai įmaišome į sausus produktus. Viską suberiame ant slyvų mišinio.
Pašauname į įkaitintą orkaitę, kepame apie 55min. Iškepusį pyragą paliekame 5-10min., kad atauštų. Galima valgyti dar šiltą arba atvėsusį. Pyragas ganėtinai trapus, bet labai skanus.
Skanaus!





2 komentarai:

Aušra rašė...

Ir būtinai prie tokio pyrago dar vos vos šilto reikia LEDŲ!!! :)

Meta rašė...

Tikra tiesa, būtu labai skanu. ;)